top of page

Aanbod

 

Kinderen, jongeren en jongvolwassenen van 0-25j én hun gezin kunnen bij ons terecht.

 
Individuele therapie

 

Na de uitgebreide kennismaking kan beslist worden om een individuele therapie te starten.

Dit betekent niet dat alleen het kind of de jongere naar Huis 8 komt.

Dit betekent vooral dat het kind of de jongere regelmatig alleen zal komen spelen, werken, spreken.

Daarnaast zullen ook steeds ouders, broers, zussen, belangrijke zorgfiguren… mee uitgenodigd worden om te komen spreken, denken, oefenen…

 

Gezinstherapie

 

Na een uitgebreide kennismaking kan beslist worden dat het zinvol is om samen als gezin aan de slag te gaan in Huis 8. Samen met jullie zal bekeken worden hoe dit best kan: via gesprek, spel, beeldend materiaal, muziek, beweging.

 

Groepstherapie

 

Na een uitgebreide kennismaking kan beslist worden een groepstherapie te starten. Er worden groepstherapieën voor kinderen en jongeren georganiseerd, maar ook voor gezinnen en ouders.

 

Psychodiagnostiek

 

Na een uitgebreide kennismaking kan beslist worden dat verder onderzoek nodig is. Welke onderzoeken nog nodig zijn zal verschillen van persoon tot persoon. Het is dan vooral de bedoeling zicht te krijgen op de sterktes, talenten, kwetsbaarheden en beperkingen van elk kind. We kunnen zo op zoek gaan naar wat er nodig is om hem of haar zoveel mogelijk groeikansen te geven.

 
EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Dit betekent: door oogbewegingen minder gevoelig worden en opnieuw informatie verwerken.
Wanneer een kind klachten of problemen heeft die te maken hebben met eerder meegemaakte ingrijpende gebeurtenissen, kan EMDR helpend zijn. Met EMDR kan de niet goed verwerkte gebeurtenis alsnog verwerkt worden. De effecten van EMDR zijn wetenschappelijk bewezen.
icon_huis8-01.png
Soesa
Groepstherapie
bottom of page